Thursday, September 12, 2013

im back!

assalamualaikum
amboi lama menghilang. semenjak 2 menjak 3 menjak ni aku banyak habiskan masa dengan final exam. setelah selesai tamatkan pengajian selama 3 tahun di PSAS aku menghabiskan sisa hidup dengan ambil lesen kereta dan sekarang alhamdulilah dah lepas. Bersyukur jugak sebab sekarang ni aku bekerja dah nak masuk 3bulan cuma environment kat sini memang tak best ikutkan hati nak je berhenti kerja tapi apakan daya tak kerja tak adalah duit

dunia blog dah lama aku tinggalkan ikut hati nak padam terus tapi sayang. almaklumlah sekarang ni dah macam-macam. line, wechat, wassup,path dan sebagainya. Oleh itu, aku lebih banyak menghabiskan di facebook.


twitter

INSTAGRAM


jemput singgah ^--^



shukaie MixoLydian + Fairus Abu Bakar

Saturday, June 8, 2013

Segmen Button Badge Runningman

*klik banner*

korang semua nampak tak banner dekat atas ni?? 
RUNNINGMAN!
Entah kenapa kalau bab runningman ni aku excited sangat so, disini aku nak join segmen by MIRA..sape-sape yang berminat klik je banner atas tu

NAMA PADA BUTTON: fairuShukri
WARNA: Biru

terima kasih ^-^

shukaie MixoLydian + Fairus Abu Bakar

Wednesday, June 5, 2013

birthday girl housemate "AYUMY HIDAYU"

entah kenapa mood nak update blog kian malas. tapi macam-macam aku nak story. dah sebulan lebih aku meninggalkan alam pembelajaran di poli, rumah sewa dan sebagainya. kini terasa pulak rindu dekat kawan-kawan rumah, kelas, tarian dan poli. tapi nak buat macam mana setiap pertemuan pasti ada perpisahannya.
ingin aku mengimbas kenangan ketika menyambut birthday girl housemate aku " AYUMY HIDAYU "


selama kami bersama ini kali pertama mandi tepung. terbaik habis baju berbau busuk. keesokkan harinya terkejut sangat sebab abg sebelah belanja kek secret recipe. baik sungguh jiran kami ni. tapi, baik-baiknya bermakna. ramah sikit sudah mula sukanya. susah betul dengan orang macam ni. ni la kenangan waktu sambut birthday ayu. 




ashadatul shatieza, nur hidayu, nur fairus, siti juliana, norlela

3 tahun kami bersama dan akhirnya kini semua balik kampung masing-masing. bila dah jauh ni susahla nak jumpa lagi. mesti masing-masing sibuk dengan tugas. aku doakan korang semua berjaya dan semoga persahabatan ini kekal hingga akhir hayat.

shukaie MixoLydian + Fairus Abu Bakar

Thursday, May 9, 2013

SEGMEN REVIEW PERCUMA

*klik banner*

rasanya tak terlambat lagi nak join segmen ni.
mohon yang lain segera join selain dapat kenalan blogger baru kita juga dapat kenal antara satu sama lain.
yang berminat boleh klik banner

^-^

shukaie MixoLydian + Fairus Abu Bakar

Sunday, May 5, 2013

dinner DPR6 "RAINBOW NIGHT"

sebenarnya aku sendiri tak tahu macam mana nak mulakan entry kali ni. last aktiviti aku dengan kawan-kawan DPR6 di genting highlands. Dinner dpr6 dan malam itu bertemakan "RAINBOW NIGHT". aku sendiri tak tahu nak pakai ape malam tu disebabkan untuk semester ni saje dah 2 kali hi-tee dan ni dinner terakhir. so, dinner untuk kali ketiga ni takdelah excited mana pun. tapi aku fikir ni lah masa nak enjoy dengan kawan-kawan buat kali terakhir. lepas ni semua akan jadi kenangan buat aku dan kawan-kawan yang lain. so, pukul 5 petang siaplah aku dengan baju sedia ada tanpa ada yang baru dibeli.

DONE!

maka berlangsunglah aktiviti dinner malam tu dengan jayanya. yang bestnya makan malam disana puas hati walaupun bayar mahal tapi sedap sangat-sangat. macam-macam ada. so, sape yang tak percaya cuba makan di HOTEL SERI MALAYSIA GENTING HIGHLANDS. perfect! btw malam tu ade 2 orang kawan kelas aku yang tak datang ekin dan rajesh. alhamdulilah enjoy dinner kali ni. aku malas nak cerita ape lagi gambar jadi kenangan.

 kenangan dengan niza and wa

memories with sue!



 just candid!

 beratur nak amik nombor cabutan bertuah
tengoklah betapa berdisiplinnya DPR6!

  my roomate! rindunya lepas ni bila lagi nak bergambar sama-samakan?

lecture yang datang dari kiri puan dalila, cik azie, puan rahimi, puan roziana (PA)
tudung merah: kecik (semak)

kami roomate!!

malam tu jugak sebenarnya ada pertandingan PRINCE and PRINCESS.  paling tak percaya yang PRINCE dimenangi oleh ROZAIDI JAFAR dan PRINCESS dimenangi oleh siapa??? cuba teka?? FAIRUS ABU BAKAR oke..sila pengsan!! 









sebenarnya malam tu juga aku tak jangka yang aku boleh menang. yelah pakai baju ape ade je..main sebat je. ade je kawan aku yang sanggup beli beratus-ratus oke! dah tahu dah lepas ni rahsia nak menang sebat baju ape ade je oke! lastly sesi bersalam-salaman dan sesi bermaaf-maafan. 3tahun kelas bersama, susah senang, suka duka kami harungi bersama ni saat untuk kami berpisah.

bantal menjadi kenangan untuk kami sekelas..

last kenangan kami!
setiap pertemuan pasti ade perpisahan, tamatlah sudah kami bersama selama 3 tahun.
DINNER DPR6 "RAINBOW NIGHT". ='(

shukaie MixoLydian + Fairus Abu Bakar

selesai 3 tahun di PSAS!

dah lama sangat tak update blog. almaklumlah semester akhir ni banyak tugasan yang perlu diselesaikan hi-tee itulah hi-tee inilah dinner segala bagai. walau macam mana sekalipun alhamdulilah dah berjaya jawab paper final bersungguh-sungguh dan lepas ni hanya tunggu masa result je. doakan tau!

azam selepas tamat je belajar ni nak rajin update blog. bukan apa masalah duduk behrang ni memang tak boleh diatasi lagi dengan line lembab macam siput #$%%^ so bersabar jelah. niat nak update blog terpaksa dibatalkan.

 jangan tanya kenapa lepas ni sehari berblog-blog aku buat dalam sehari!



shukaie MixoLydian + Fairus Abu Bakar

Saturday, March 16, 2013

senyum tak perlu kata apa-apa

entah kenapa semakin malas nak berblog. entah kenapa semakin takde selera makan, entah kenapa fikiran melayang-layang. adakah semua ini disebabkan FINAL PROJEK?? ya ya sememangnya serabut sangat semester kali ini. entah kenapa semua nak cepat je. serabut kepala fikir pasal test, kuiz, final projek lagi.. adakah sem ni aku mampu nak kecapi kejayaan seperti sem lepas? doakan saya ya kawan-kawan.

entah kenapa kadang-kadang hilang pertimbangan diri. rasa macam strees sangat. mak jugak yang dicari. aLhamdulilah setakat ini projek berjalan seperti biasa yang dirancangkan tapi bersabarlah wahai hati kalau dapat sleepy partner! sumpah rasa sakit dihati. Berdoa semoga sem ni lebih bagus dari sebelum-belumnya. kejayaan ni pun untuk mak tersayang, family, dan tak lupa jugak boyfie!

senyum selagi mampu walaupun dalam hati tak siapa yang tahu! tak sabar nak habiskan semester ni tinggal berapa hari sahaja lagi. wish me Luck kawan-kawanku! 
masih kuat bertahan keranamu ibu!
assalamualaikum


shukaie MixoLydian + Fairus Abu Bakar

 
Copyright© All Rights Reserved http://nurfairusabubakar.blogspot.com/